emmanuel-ekefrey

Emmanuel Ekong Ekefrey

Født i 1952 i Akwa Ibom staten, i det østlige Nigeria, tilhørende den etniske gruppe Ibibio.Ibibio folket har deres egen musik, dans og sprog, og Ekefreys malerier afspejler deres liv såvel som den gigantiske Lagos metropol, hvor han bor.

Han maler med humor, urbane maskerader, scener fra hverdagslivet som afspejler mødet mellem forskellige menneskeskæbner.

Hans værker er et virvar af former, figurer, linjer og farver, der skaber et indtryk af ekstraordinær dynamik. Hans værker skal ses globalt som et kunststykke der visuelt lader mennesket blive en del af hans malerier.

Ekefrey har sin egen stil. Ekefrey er en selvlært kunstner og hans far var en berømt billedskærer. Et af de mest slående kendetegn ved Ekefreys malerier er brugen af store og mellemstore lærreder i ustrakt tilstand. Hans kunstneriske stil minder om mexicanske væg-malerier. Ekefrey tegner først sine figurer på lærredet, så maler han dem, ved hjælp industrielle pigmenter, eller nyligt, ved hjælp af olie maling. Han er en af Nigerias mest anerkendte kunstnere, og har tillige med stor succes udstillet i de store kunstcentre i både Afrika, USA og Europa.

Spread the love