lanreLanre Boraimoh

Lanre Buraimoh, blev født i Osogbo, Osun i Nigeria.Han blev bliv trænet af sine dygtige forældre samt dimitterede med en grad i Business Administration fra AMBROS Ali University og Osun Polytechnic, i 2005 henholdsvis. Begge hans forældre, Chief Jimoh Buraimoh og Mrs. Alake Buraimoh, er samtidskunstnere og anerkendte blandt nigerianske kunstnere og i udlandet.

Lanre eksperimenterer med traditionelle glasperler og giver beskueren en spændende oplevelse. Han startede sin kariere med under oplæring af sine forældre og yoruba samfundet. Hans perle og maleteknikker skildrer Yoruba symboler og temaet for hans værker afspejler Yoruba’s traditionelle tro, kærlighed, underholdning, og sammenhold.

I dag er Lanre Buraimoh’s kunst en af de mest alsidige versioner indenfor denne kunstform. Hans smukke og farverige perlemalerier er udstillet i Nigeria, London, Canada og USA. Hans arbejde har vundet internationale priser og anerkendelse fra American Art Award, Sky Forest California, Coastal League Museum i Californien, American Art Award California, Lys,tid og rum Gallery i Florida og People Upstream Gallery Omaha, Nebraska. Ud over at skabe kunst, har han gennemført kunstværksteder for børn og voksne i forskellige aldre, både hjemme og i udlandet. Lanre er kendt for sin originalitet, enkelhed og lyse farver i skinnende glasperler.

Spread the love